Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Těžký závod pro Renault

Těžký závod pro Renault

Oba jezdci odjíždí bez bodu.

Trochu podle očekávání se Renaultu na rychlém okruhu v Monze nevedlo. Nico Hülkenberg dojel až třináctý, jeho kolega pak závod vůbec nedokončil a tým tak z Itálie odjíždí bez bodů. Pouze malou útěchou může být fakt, že ani jeho přímí konkurenti v Poháru konstruktérů nebyli dnes úspěšní.

Bohužel dnes se nám nepodařilo získat žádné body. Byl to těžký závod, jak jsme očekávali, na rovinkách jsme neměli velkou maximální rychlost, a proto jsme nemohli bojovat s vozy vepředu,“ pojmenoval hlavní problém Renaultu Nico Hülkenberg. „Také jsem měl problém s vyvážením vozu. Ale už je to za námi a teď se soustředíme na následující velkou cenu v Singapuru.

Jolyon Palmer dopadl ještě hůře, ani neviděl šachovnicovou vlajku. Ani ho proto nemusela mrzet pětisekundová penalizace, kterou dostal za opuštění tratě a získání výhody v souboji s Fernandem Alonsem. „Tenhle okruh nám nesedí, ale zvolená strategie nabízela možnost pokusit se na konci závodu zabojovat na nových supersoftech. Bohužel kvůli závadě na převodovce jsem musel vůz odstavit.