Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Stroll si troufl i na Hamiltona

Stroll si troufl i na Hamiltona

Massa přestál tři krizovky.

Senzace se nakonec nekonala. Lance Stroll podle očekávání neobhájil druhé místo na roštu Velké ceny Itálie. Osmnáctiletý mladík neodolal tlaku soupeřů s výkonnějšími vozy.

Přesto byl spokojen: „Byl to dobrý závod, skutečně jsem si ho užil.“ Po startu se dokonce pokusil dostat před Lewise Hamiltona, ten ho ale zablokoval a přinutil sundat nohu z plynu, čehož okamžitě využil Esteban Ocon. „To byla velká škoda. Měli jsme pak slušnou rychlost a já na Estebana neustále útočil, několikrát jsem byl hodně blízko, ale předjet se mi ho nepodařilo,“ postěžoval si. Definitivně tento souboj rozhodl pitstop, jenž mechanikům Williamsu vůbec nevyšel: „Běžně ho zvládáme za 2,1 nebo 2,2 sekundy, teď to bylo 4,4 sekundy. Místo náporu na Estebana jsem se musel věnovat obraně před Felipem.“ S týmovým kolegou se dokonce nechtěně dostal do lehkého kontaktu: „Měl jsem na gumách obrovské probrzděné plochy, o nichž jsem nevěděl a byl proto příliš optimistický. Rozhodně to nebylo nic ve stylu Pérez – Ocon ve Spa.

Pro Massu to byla již třetí kolize dne. Nejprve se potkal se Sergiem Pérezem, pak ve známé scéně s Maxem Verstappenem. „Max se pokoušel v první zatáčce dostat přede mě vnějškem. Tam ale nebylo žádné místo. Nevím, proč nezačal brzdit dříve. Strčil do mého auta a svoje poškodil,“ prezentoval svůj názor na situaci, která pilotovi Red Bullu zničila závod, zkušený Brazilec.