Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Grosjeanovu nehodu způsobil obyčejný šlendrián

Grosjeanovu nehodu způsobil obyčejný šlendrián

Veškeré poklopy na Sepangu prošly v noci inspekcí

Záhada kolem uvolněného kanalizačního poklopu v Sepangu je vyřešena. Jak se ukázalo, za vším stály nedbalost a zřejmě i snaha ušetřit.

Jak oznámil ředitel závodu Charlie Whiting, prapůvod maléru tkvěl v pravidelném mytí mříží, během něhož se vyjímaly z obrubníku. Jenže byly už v tak špatném stavu, že nešly zpátky přišroubovat. „Místo, aby je vyměnili, tak je jednoduše přivařili,“ postěžoval si. A navíc asi ne zrovna precizně, takže sváry nevydržely namáhání, způsobené přejíždějícími vozy. „Jejich kvalitu nebylo možné přezkoumat, protože byly překryty několika vrstvami barvy,“ dodal Whiting.

Ten se současně ohradil proti námitkám, že odpovědnost za vzniklý stav nese FIA. „Okruh prověřujeme, jak to nejlépe dovedeme. Musíte si ale uvědomit, že těch položek je strašně moc. Něco ani zkontrolovat nemůžeme, protože k tomu nemáme prostředky. Předpis například stanovuje, že svodidla musejí být zapuštěna minimálně metr hluboko do země. My ovšem nemáme k dispozici partu kopáčů, abychom se o tom přesvědčili. Věříme pořadatelům, že nařízení dodržují.

Během noci z pátku na sobotu proběhla inspekce všech poklopů na trati. Ty, které nebyly v pořádku, byly znovu zavařeny. „Víc v tuhle chvíli udělat nemůžeme,“ konstatoval Whiting.