Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ocon: Nejlepší kola za celou sezonu

Ocon: Nejlepší kola za celou sezonu

Pérez přiznal zdravotní potíže

Nadšený Esteban Ocon a trochu méně spokojený Sergio Pérez – tak lze charakterizovat rozpoložení obou pilotů Force India po kvalifikaci na VC Malajsie. Tým nicméně dostal oba vozy do Q3 a jeho výchozí pozice pro závod je vynikající.

Jsem opravdu šťastný z toho, jak to dnes dopadlo,“ svěřil se Ocon, který se umístil hned za silnou pětkou. „Auto bylo od začátku skvělé a ukázalo se, že naše tvrdá práce po Singapuru přinesla ovoce. Myslím, že jsme našli perfektní nastavení a jeho drobnými dodatečnými úpravami jsme získali náskok před ostatními. Moje kola byla hodně povedená, možná nejlepší za celou sezonu. Zítra se samozřejmě může stát cokoliv, máme ale reálnou šanci na zisk velké porce bodů.

Bohužel se celý týden necítím právě nejlépe a tohle je to nejhorší místo pro člověka, který není ve stoprocentní kondici,“ povzdechl si Pérez. „V rozhodujícím kole v Q3 jsem se v zatáčce 11 dopustil chyby a vypadl z rytmu. Nebyl to velký lapsus, ale stál mně čas a kvůli němu jsem nakonec skončil až devátý. Ve velké ceně bude hrát rozhodující roli start a doufám, že se po něm posunu o pár míst dopředu. Malajsie je fyzicky extrémně náročný závod, snad vydržím.