Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez: Pro Vettela jsem nebyl soupeřem

Pérez: Pro Vettela jsem nebyl soupeřem

Oconovy naděje zhasly už v prvním kole

Force India odjíždí z Malajsie s devíti body. Možná si myslela na víc, ale přinejmenším Sergio Pérez je šťastný jako blecha.

Byl to nejtěžší závodní víkend v mojí kariéře, vážně," tvrdí Mexičan. "V jednu chvíli jsem to už chtěl vzdát. Nakonec to ale dopadlo skvěle. Chtěl bych poděkovat lékařům, díky nim jsem se mohl postavit na start. Vyšel mně začátek, když se mně podařilo předjet Vandoorna. Další průběh už nebyl tak zajímavý. Dobře jsme hospodařili s pneumatikami a správně naplánovali pitstop. V určité fázi se za mnou objevil Vettel, ale upřímně řečeno, nebyl jsem pro něj soupeřem.

Daleko dramatičtější okamžiky zažil Esteban Ocon: „Ne, že bych z toho byl nějak nadšený. Kontakt s Massou v prvním kole způsobil defekt a v podstatě zruinoval můj závod. Musel jsem ve druhém kole do boxů a zbytek jsem odjel na softech. Vzhledem k tomu, v jakém byly na konci stavu, je získaný bod velkým úspěchem. Zvláště, když k tomu ještě připočtu incident se Sainzem, který do mě narazil. Lepší bude na všechno co nejrychleji zapomenout. Měli jsme výborné auto, bohužel jsme toho nevyužili.