Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Williamsu vyšla strategie

Williamsu vyšla strategie

Stroll: Vettel do mě za cílem narazil

U Williamse asi dnes udělali všechno správně. Obě auta dostali do bodované desítky, a to ještě může být Felipe Massa rozzlobený na piloty Force India, kteří ho v úvodu vzali do klinče. Všichni aktéři se shodli, že klíčem k úspěchu byl včasný pitstop.

„Dojel jsem osmý z třináctého místa na startu, takže jsem maximálně spokojený,“ liboval si Lance Stroll. „Měl jsem dobrou rychlost a absolvoval řadu prima soubojů. Pneumatiky fungovaly na jedničku. Pokud jde o incident po skončení závodu, nacházel jsem se v normální linii, sbíral pneumatiky, nekličkoval a uváděl auto do klidového režimu. Najednou se přiřítil Sebastian a vrazil do mě. Nepochopím proč, vždyť už bylo po všem.“ Dlužno dodat, že jezdec Ferrari má na věc diametrálně odlišný názor…

Měl jsem výborný start a předjel několik soupeřů. O to víc mě naštvala událost ve druhé zatáčce, kde se do mě opřel Ocon. Přišel jsem o několik pozic a hlavně jsem měl poničenou podlahu. Zkoušel jsem se znovu dostat dopředu, ale nepovedlo se mně to,“ vylíčil svoje zážitky z nedělního odpoledne Massa.

 

Věděli jsme, že Felipeho vůz je poškozen, proto jsme rozhodli, že se Lance před něj po pitstopech posune. Škoda, že se v této fázi před nás dostal Vandoorne. Pro Felipeho i Lanceho to byl hodně dlouhý druhý stint, ale gumy vydržely,“ uvedl technický ředitel Paddy Lowe.