Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ocon: Sobota nebyla moudřejší pátku

Ocon: Sobota nebyla moudřejší pátku

Pérez se cítí být znovu ve formě

Indická síla tentokrát nedostala obě auta do Q3. Esteban Ocon poněkud nečekaně zůstal těsně před branami závěrečné fáze. To Sergio Pérez dosáhl maxima možného a díky Ricciardově penalizaci půjde do zítřejšího závodu z pátého stání na roštu.

S dnešním výsledkem jsem úplně spokojený, zvláště ve světle nezdarů, které mě v poslední době stíhaly v kvalifikaci. V Q3 to byla pořádná bitva, protože do toho všichni šli hodně tvrdě, ale povedlo se mně jedno fakt dobré kolo. Chci říci děkuji celému týmu, protože usilovně pracoval na upgradu auta a dnes to přineslo ovoce. I já jsem zpátky ve formě a těším se na závod. Počítáme s tím, že na něj bude podstatně tepleji, proto bude důležité najít správnou strategii, zejména pokud jde o management pneumatik,“ sdělil „do protokolu“ očividně potěšený Mexičan.

Jeho francouzský kolega naopak nezakrýval zklamání: „Byly tam drobné chybičky a tentokrát rozhodovaly o postupu setiny. Bohužel jsme nezaznamenali obvyklý pokrok mezi pátkem a sobotou, zdaleka jsme nebyli tak silní jako jindy. Nedokázal jsem dát dohromady perfektní kolo. Získával jsem půdu v prvním sektoru, ale ve druhém jsem ztrácel přilnavost. Také jsem měl pocit, že se nepodařilo dostat všechno z pneumatik. Pozitivum vidím snad v tom, že mám při jejich výběru pro velkou cenu volnou ruku.