Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Massa: Perfektní závod na rozloučenou

Massa: Perfektní závod na rozloučenou

Strolla iritoval líný motor

Zpočátku to pro Williams vypadalo na Interlagosu báječně. Felipe Massa se v úvodu usadil na šesté a Lance Stroll na třinácté příčce. Konečná realita ale byla o něco horší. Zatímco však sedmé místo loučícího se Brazilce lze považovat za úspěch, jeho kolega byl posledním klasifikovaným jezdcem.

Byl to perfektní závod se vším, co k němu patří. Měl jsem skvělý start, předjel několik aut, pak výborně zvládl restart a posléze se dostal před Alonsa. To hlavně bylo důležité pro dobrý výsledek. V závěru jsem si pohlídal pneumatiky a mohl jsem cílem projet s hrdě vztyčenou hlavou. Dnes to bylo hodně emotivní, na okruhu, které pro mě tolik znamená,“ sděloval zjevně pohnutý Massa.

Stroll se naopak bude snažit tuto neděli co nejdříve vytěsnit z paměti. Kolo za kolem ztrácel na všechny konkurenty včetně sauberů. Jediným v dosahu byl další nešťastník Grosjean. „Na starých gumách jsem se na něj dotáhl, jenže ani s pomocí DRS jsem ho nedokázal předjet. V závěru jsem už, pokud šlo o obutí, hodně riskoval a málem to vyšlo. Snad to dopadne v Abú Zabí lépe,“ povzdechl si kanadský talent, jemuž brazilský víkend totálně nevyšel.

 

Paddy Lowe, technický ředitel Wiliamsu, především vyzvedl Massův výkon: „Alonso na něj vyvíjel opravdu masivní tlak, ale on se nenechal znervóznit. Pošetřil až do finiše všechny důležité systémy, především pneumatiky, a dojel tak jako nejlepší ze zbytku světa. Vyšla nám i strategie, kdy jsme odrazili pokus McLarenu o undercut. Pokud jde o Lanceho, motor jeho vozu bohužel neustále ztrácel sílu. Příliš dlouho zůstal trčet za Grosjeanem, což mělo zničující vliv na jeho gumy.