Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull zůstal třetím vzadu

Red Bull zůstal třetím vzadu

Oběma monopostům chyběla rychlost na rovinkách

Red Bull tentokrát v žádném případě nemohl pomýšlet na stupně vítězů. U penalizací postiženého Daniela Ricciarda se to ani nepředpokládalo, Max Verstappen však zaostal za očekáváním.

S vysvětlením přispěchal šéf týmu Christian Horner: „Dnes jsme prostě neměli takovou rychlost, abychom dostali konkurenty pod tlak. Asi jsme byli příliš konzervativní. Důležité pro nás ale je, že máme obě auta v cíli. Dosáhli jsme maxima možného.

Téhož názoru je rovněž Verstappen. „Víc nešlo udělat. Hlavně na rovinkách jsme ztráceli spoustu času. To bylo pěkně vidět, když mě předjížděl Lewis. Na téhle trati jsem proti němu neměl absolutně šanci. Nebylo to samozřejmě nic příjemného. Prvních deset, patnáct kol v každém stintu jsme ještě byli konkurenceschopní. Potom jsem ale, abych vyrovnal deficit na rovinkách, více tlačil na pneumatiky a ty pochopitelně rychle odcházely.

Ricciardo se opět mohl dosyta vyřádit při své oblíbené činnosti – předjíždění. „V tom patří k nejlepším. V tomto odpoledni to znovu potvrdil. Brzdí jako jeden z posledních,“ pochvaloval si Horner.

Sám pilot se ve své výpovědi věnoval hlavně kritické situaci těsně po startu: „Vnější dráha vždycky představuje rizikový faktor. Chtěl jsem však hned poskočit o pár pozic kupředu. Domnívám se, že někdo dostal smyk a vrazil do mě. Snažil jsem se vyhnout, ale nešlo to. Bohudík se to obešlo bez poškození vozu. Pouze jsem si zničil gumy a musel do boxů pro nové. Pak jsem se probíjel polem vpřed. Ne tak rychle jako Lewis, ale takovým tempem, které bylo pro nás únosné. Se závodem jsem vcelku spokojený.