Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso: Hodně štěstí s Hondou, Toro Rosso!

Alonso: Hodně štěstí s Hondou, Toro Rosso!

Osmé místo s příchutí úspěchu

Fernando hodlal útočit, místo toho se ale úporně bránil. Alonso na Interlagosu vyvzdoroval čtyři body za osmou příčku, jenže ke spokojenosti měl daleko.

Jeho nářky směřovaly, ostatně kam jinam, na dodavatele pohonné jednotky. „Je škoda, že jsme zase měli tak neskutečný výkonový deficit, hlavně na rovinkách. Navzdory plné baterii a použití DRS byli ostatní jasně rychlejší. Možná o 40 až 50 km/h,“ stěžoval si na produkt Hondy.

Prakticky celý závod si vezl na zádech Sergia Péreze. Odolal pouze kvůli tomu, že naopak těsně před ním kroužil Felipe Massa a exmistr světa tak mohl využít DRS efekt: „Jen tak jsem udržel pozici.“ Bylo to ovšem o vlásek, Pérezovi chybělo v cíli 0,137 sekundy.

Naopak na Massu si musel Alonso nechat zajít chuť. „S DRS bych ho asi překonal, ale naše rychlost dnes byla alarmující. Přeji příštím uživatelům motorů Honda hodně zábavy. Myslím si, že Toro Rosso bude mít pořádné problémy,“ dodal škodolibě. Potom se uklidnil a našel i kladné stránky: „Celkově to byl povedený víkend. Po safety caru jsem se neubránil Massovi a věděl jsem, že na Hamiltona a Ricciarda nemám. Proto má osmé místo příchuť úspěchu. Předtím jsme hloupě ztratili spoustu bodů, ale dnes tomu tak naštěstí nebylo.“