Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Grosjean tvrdí, že haasu nevyhovují pomalé zatáčky

Grosjean tvrdí, že haasu nevyhovují pomalé zatáčky

Magnussen spokojený s průměrem

Haas potřebuje získat alespoň o dva body víc než Renault, aby se posunul na sedmé místo konečného pořadí Poháru konstruktérů. V kvalifikaci však na největšího konkurenta výrazně ztrácel a jeho jezdci obsadili 14. a 16. místo. Grosjean v posledních vteřinách přišel o postup do druhé části.

Myslím, že se nám tady daří nadprůměrně,“ komentoval své čtrnácté místo Kevin Magnussen. „Když pomineme Austrálii, Rakousko a Silverstone, obsadili jsme tu na startovním roštu zřejmě svou průměrnou pozici. Tak mám dojem, že to není nejhorší. Vzhledem k tomu, že jsme vynechali první neměřený trénink, jsme to pak zvládali docela obstojně. Bohužel se mi to v letošní sezoně stalo víckrát. Auto jsme seřídili docela dobře a od druhého tréninku jsme v tom třetím a pak v kvalifikaci udělali slušný pokrok. Na změnu teploty jsme zareagovali dobře. První a třetí trénink probíhaly za slunečního svitu, kdežto druhý trénink a kvalifikace za tmy. Večer teplota dráhy pochopitelně hodně klesá, což má velký vliv na pneumatiky. Není jednoduché se s tím vypořádat, ale jsem toho názoru, že jsme si s tím neporadili špatně.

Romain Grosjean už tak optimisticky naladěný nebyl. Pochopitelně byl zklamaný z toho, že uvízl hned v první fázi kvalifikace: „Včera jsme toho v druhém volném tréninku moc nesvedli, a tak jsme šli do kvalifikace s tím, že pro nás bude těžká. S přední částí auta nejsem spokojený. Kevinovi vyhovuje, zato mně se nezamlouvá. Perfektně vůz vyvážit nám dalo zabrat. Já se s takhle nastaveným autem trápím a ždímám z něj posledních pár desetin vteřiny. Vím, že mě to neomlouvá, ale prostě mi to nepřidá na pohodě. Budeme makat a hledat, kde by se co dalo zlepšit. Takhle to trvá už asi osm devět závodů. V Brazílii jsme udělali krok kupředu, zato tady, kde jsou pomalé zatáčky, to je těžké. Snad se to v závodě zlepší, až najedu víc kol.