Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean sváděl skvělý souboj se Strollem

Grosjean sváděl skvělý souboj se Strollem

Magnussen chyboval ve třetí zatáčce

Jezdci týmu Haas sice bojovali ze všech sil, ale nakonec vyšli podruhé za sebou naprázdno. Stejně jako loni stáj obsadila osmé místo v Poháru konstruktérů, takže nezavládlo ani nadšení, ani zklamání. Výkony i výsledky odpovídaly možnostem i jezdecké kvalitě.

Romain Grosjean (11.) v průběhu závodu upoutal i televizní kamery nádherným soubojem o 13. místo s Lancem Strollem ve williamsu. Svůj výkon v posledním závodě sezony zhodnotil slovy: „Snažil jsem se ze všech sil, jezdil jsem na doraz. Podle mě to byla skvělá jízda, ale ani to nestačilo na body. Přitom jsem dělal, co jsem mohl. Se Strollem jsem sváděl dobrý boj – měl jsem dobrou maximální rychlost a výkon na rovinkách. Jenomže bylo těžké ho předjet. V úvodu se hodně bránil. Nakonec se mi ho však podařilo předjet, vzdálit se od něj a tlačit se dopředu. Byl to pro nás dobrý závod. Máme jasnou představu, kde na autě na příští rok zapracovat.

 

Kevin Magnussen (13.) se dopustil jezdecké chyby ve třetí zatáčce po startu. Dostal smyk, vyjel z tratě a s velkou ztrátou klesl na poslední místo. „Dnes jsem samozřejmě trochu zklamaný. Je škoda, že jsme v Poháru konstruktérů nedosáhli na sedmou příčku, protože jsme k ní neměli daleko. Prostě jsme na to nebyli dostatečně silní. Nebyl to špatný rok. Ale do příští sezony nastoupíme silnější. Dokážeme učinit krok kupředu. Máme solidní základ, na kterém můžeme přes zimu stavět. Víme, kde nás tlačí bota, známe slabiny vozu a chceme se do příštího ročníku podstatně zlepšit,“ zaměřil se spíš na hodnocení sezony než závěrečného podniku.