Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolff: Dostali jsme facku

Wolff: Dostali jsme facku

Za nezdarem je údajně chyba v systému

Záhada, jak se mohl Vettel během fáze virtuálního safety caru dostat před Hamiltona, se pomalu vysvětluje. Šéf Mercedesu Toto Wolff v rozhovoru pro Sky Sports a RTL prohru svedl na chybný software: „Systém špatně spočítal, jak velký náskok potřebujeme. Na displeji svítilo zelené světlo, které znamenalo, že je všechno v pořádku.“ Jenže nebylo.

Prostě smůla. Musím ale vyjádřit svůj respekt Ferrari. Letos tu máme minimálně tři velmi konkurenceschopné stáje. My jsme včera i dnes dostali facku. O tom, že bychom vyhráli v této sezoně dvacet velkých cen, nemůže být ani řeči. Špička je mnohem vyrovnanější,“ přiznal Wolff. Současně potvrdil, že Hamilton v závěru už šetřil přehřívající se motor.

Expert stanice Sky Sports Nico Rosberg vysoko ocenil strategické mistrovství italské ekipy: „Zvládla to velkolepě. Hoši to vymysleli geniálně. Ale skvělou práci odvedl rovněž Sebastian. Bohužel v zájmu vítězství obětovali Räikkönena. Vettel byl jasnou jedničkou, on dvojkou. Tím že Kimiho brzy stáhli k pitstopu a pokusili se o undercut, přinutili druhou stranu reagovat. Seb to pak měl o něco lehčí.“