Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton ztratil rychlost, získal penalizaci

Hamilton ztratil rychlost, získal penalizaci

Mercedes: V obrácené roli

Zatímco v posledních letech byl Mercedes většinou v roli suveréna, kterého se soupeři stačili dostihnout, tentokrát se role obrátily. Mercedesu kvalifikace vůbec nevyšla a musí přemýšlet o tom, jak během závodu vyzrát na rychlejší Ferrari. Závod tím může dostat zvláštní náboj.

Výkon Hamiltona možná poznamenala skutečnost, že už nemohl pomýšlet na pole position. Předem věděl, že ho penalizace odsune o pět míst dozadu. Nikdo by se nemohl divit, kdyby ho právě tato nezvyklá situace připravila o kouzlo zázračných kvalifikačních výkonů. Jenže musíme si uvědomit, že Ferrari bylo tentokrát rychlejší po celý víkend!

Dnes jsme neměli zrovna nejlepší den,“ hodnotil kvalifikaci Lewis Hamilton. „A zítřejší závod pro nás bude jeden z nejtěžších za poslední dobu. Snažili jsme se předčit Ferrari, ale jde to ztuha. Celý víkend mají výbornou rychlost. Já jsem nezajel nejlepší kola a Ferrari nad námi mělo vrch – tak jako často, když je větší horko. V zítřejším závodě mám za cíl ztratit co nejmíň bodů. Začnu na měkkých pneumatikách, takže bych měl být schopný vydržet na dráze déle. Bude zajímavé sledovat, jak se to vyvine. Na zítra máme připraveno víc strategií. Pokusím se z auta vyždímat všechno, co se dá. Do poslední kapky.

 

Valtteri Bottas (vpravo) se pokusí zachránit čest Mercedesu v souboji s jezdci Ferrari

 

Lepší výchozí pozici má tentokrát Valtteri Bottas. Do závodu vyrazí ze druhé řady a pokusí se soupeře za volanty ferrari překvapit. „Je to zklamání, že nejsme v první řadě,“ přiznal Fin. „Přes víkend jsme udělali jakýs takýs pokrok, ale Ferrari dnes bylo prostě rychlejší. Na tomhle typu okruhu a v podobných podmínkách rozhodně musíme zapracovat. Myslím, že na závod máme auto nastavené správně, jenomže je těžké odhadnout tempo závodu.

Každopádně se nová situace může promítnout do mnohem zajímavějšího průběhu závodu, než jsme byli svědky v poslední době.