Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappenovu nehodu zavinilo zázračné zvýšení výkonu

Verstappenovu nehodu zavinilo zázračné zvýšení výkonu

Red Bull: Sázka na závodní rychlost

Daniel Ricciardo bojoval ze všech sil, aby se vyrovnal týmům Ferrari a Mercedes. Během celé kvalifikace však na ně ztrácel. Do druhé řady na startu se posunul jen díky penalizaci Hamiltona, ale to neznamená, že by se v závodě nemohl poprat o stupeň vítězů. Závodní rychlost red bullů je velmi dobrá!

Bylo to hodně těsné,“ smutně hodnotil kvalifikační výsledek Daniel Ricciardo. „Částečně jsem zklamaný, že jsme byli v kvalifikaci tak blízko, a přece na chvostu vedoucí skupinky vozů, ale myslím, že jsem si nemohl vést o moc lépe. Lewis byl ještě o pár desetin vteřiny rychlejší než já. Možná se dala ztráta srazit ještě o jednu desetinu, ale mercedesy byly podle mě přece jen o malinko rychlejší. Člověk má pocit marnosti, když je tak blízko, a stejně to nestačí. Na druhé straně nás může povzbudit, že mezi pěti nejrychlejšími vozy je rozdíl jenom asi čtyř desetin vteřiny. Vždycky bývám na závod nabuzený. Tréninky a kvalifikace jsou fajn, ale mým nejoblíbenějším dnem z celého týdne je neděle. Taky mám dnes radost za Pierra Gaslyho z Toro Rosso a Hondu. Ne že bych chtěl snižovat Pierrův výkon, ale já jsem se tady ve své první sezoně za Toro Rosso taky kvalifikoval jako šestý – a on dokázal to samé.

Daniel Ricciardo litoval, že nezopakoval báječné kolo z druhé fáze kvalifikace

Max Verstappen si zkomplikoval život, když v první fázi kvalifikace zbytečně havaroval. Než se ke kritickému momentu vyjádřil, hledal pro sebe alibi: „Moc mě překvapilo, co se stalo v první části kvalifikace, tak jsem se chtěl pokusit pochopit příčinu, dřív než se k tomu budu vyjadřovat. Z počítačových údajů můžeme vyčíst náhlé zvýšení výkonu. Jako kdybyste cvakli přepínačem. Zdá se, že výkon v zatáčce zničehonic vzrostl o nějakých sto padesát koní, a to se samozřejmě nedá předvídat. Pochopitelně mě to zaskočilo, zadek mi ustřelil a dostal jsem hodiny. Na autě se poškodil jenom levý přední roh, a proto si z toho před zítřkem neděláme velké starosti. Nehoda mě mrzela nejen proto, že mi zkazila celou kvalifikaci, ale i proto, že tady auto vypadá hodně rychlé. Zítra to budu mít o to těžší. Aspoň že se na téhle dráze dá snáz předjíždět. Moje závodní rychlost se zdá dobrá, takže pokud bude úsek závodu do první zastávky v boxech probíhat hladce a podaří se mi předjet hodně aut, mohl bych se i přes neúspěch v kvalifikaci dočkat vzrušujícího závodu.