Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton prohrál v posledním sektoru

Hamilton prohrál v posledním sektoru

Mercedes: Noční akce se vyplatila

Mercedes zůstal znovu bez pole position, zbraně však neskládá. Lewisi Hamiltonovi chybělo na úhlavního soka Sebastiana Vettela pouhých 179 tisícin sekundy. „Bylo to těsné! Dal jsem do toho všechno a byl jsem už hodně blízko. V posledním sektoru jsem ale všechno prohrál. Musím ovšem uznat, že Sebastian je celý víkend extrémně rychlý. Také my jsme se oproti včerejšku zlepšili. Předjíždět tady lze, zítra uvidíme, co se dá dělat. Pokusím se dostat Vettela pod tlak,“ prohlásil obhájce titulu.

Tomu v noci z pátku na sobotu změnili nastavení na jeho W09. „Auto je znatelně lepší. Pořád je tady ještě pár míst, ve kterých máme slabiny, ale pracujeme na tom. To, že jsme se dotáhli tak těsně za Ferrari, je jistě pozitivní.

Lewis Hamilton ještě nesložil zbraně

Podle Valtteriho Bottase jeho kvalifikační výsledek odpovídá předpokladům: „Ferrari bylo o chloupek rychlejší. My jsme s oběma vozy v pozici, kdy můžeme usilovat o vítězství.

Zarmouceně nevypadal ani jeho nadřízený Toto Wolff: „Když se podívám na výsledky a vezmu v úvahu problémy, s nimiž jsme se potýkali včera, tak mně nezbývá než konstatovat, že s druhým a třetím místem na roštu musíme být srozuměni. Mládenci tvrdě dlouho do noci pracovali, aby našli vhodné řešení. Díky tomu jsme dnes dopoledne vykročili správným směrem a v kvalifikaci to potvrdili.