Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Budeme muset bojovat

Budeme muset bojovat

McLaren: chceme zaútočit na body

Rozdíl čtyř míst na startovním roštu bude zítra mezi jezdci McLarenu. Fernando Alonso po podařeném výkonu obsadil dvanáctou pozici. Jeho týmový kolega Vandoorne získal šestnácté místo. Alonso se cítí být po kvalifikaci velmi silný a věří, že zítra to může být z jeho strany dobrý závod.

Kvalifikace stále není naší nejsilnější částí závodního víkendu. Ale většinou míváme během závodu na této trati štěstí. Není tu žádný prostor pro chyby, je to velmi větrný a prašný okruh. Bariéra je hodně blízko a nemůžete to moc přehánět. Závod zde bývá velmi psychicky náročný. Takže to zítra bude bláznivé, ale i zábavné. Zdá se, že tento víkend jsme zlepšili naši maximální rychlost v porovnání s předchozími závody. A také jsme našli jistý kompromis ohledně přilnavosti v zatáčkách. Ve druhé části kvalifikace se zvedl vítr a v důsledku toho jsme trochu ztráceli rychlost. Zítra má být ještě silnější, bude proto důležité zůstat v kontaktu s ostatními vozy a mít tak možnost s nimi bojovat. Po třetí za sebou jsem se kvalifikoval jako třináctý a zatím nám to vždy přineslo dobrý výsledek. Snad tomu tak bude i zítra.

Stoffel Vandoorne sice nepostoupil již z první části kvalifikace, ale i tak neztrácí bojovného ducha.

Zatím je to pro mě těžký víkend. Během tréninků jsem byl vždy na trati ve špatný čas, třeba během žlutých vlajek. Teprve v první části kvalifikace se mi podařilo dokončit rychlé kolo v celku. Nakonec jsem byl s vozem spokojený. Stále nám chybí maximální rychlost, proto potřebujeme být v závěsu za jiným vozem a těžit z jeho rychlosti. Při posledním kole se mi to ale nepovedlo. Náš výkon v závodě, bude mnohem lepší než v kvalifikaci. Skutečná síla našeho vozu se projevuje při brzdění. A to je během závodu na tomto okruhu klíčové. Myslím, že zítra můžeme odvést velmi dobrý výkon.