Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pole position za nepovedený pokus

Pole position za nepovedený pokus

Ferrari: Kimi na to šel moc zhurta

Do třetice všeho dobrého. Sebastian Vettel si v Baku zajistil třetí pole position v řadě za sebou. Přitom po pátečním útlumu by se našlo jen málo odvážlivců, kteří by byli na to ochotní vsadit větší částku peněz.

Čtyřnásobný mistr světa sice uklidňoval svoje fanoušky, že o nic nejde, jenže časová propast, která ho dělila od nejlepších, byla nečekaně hluboká. Dnes jako mávnutím kouzelného proutku zmizela.

Od počátku kvalifikace bylo auto skvělé. Věděl jsem, že se na něj mohu spolehnout a že zajedu perfektní kola. V Q1 a Q2 tomu také tak bylo. Nevyšel mně úvodní pokus v závěrečné části, ano, ten, díky kterému jsem vyhrál. Dráha se zrychlovala a potřeboval jsem to zkusit ještě jednou, protože jsem nevěřil, že můj výkon bude stačit. Při druhém výjezdu jsem ale zase ve třetí zatáčce probrzdil a musel to předčasně zabalit. Pak jsem jenom trnul, jak to dopadne. Naštěstí dobře,“ oddychl si Vettel, jenž do velké ceny odstartuje z nejvýhodnější pozice již po třiapadesáté.

Potřetí za sebou jedničkou na roštu!

Jako vždy lakonický Kimi Räikkönen se vrátil k osudnému okamžiku, který ho zřejmě stál postavení v čele startu: „Jel jsem dobré kolo, dost dobré pro první řadu. Jenže potom jsem udělal neuvěřitelnou chybu, zpackal jsem to! Šlápl jsem na plyn moc prudce, auto se stočilo a já okamžitě ztratil rychlost. Stálo mě to několik pozic. Ale za blbost se platí. Jsem naštvaný, ale co teď s tím zmůžu? Můžu jen na sebe civět do zrcadla a nadávat si. Bolí to hodně.

Kimi Räikkönen může nadávat jen sám sobě