Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso ve třetí části kvalifikace

Alonso ve třetí části kvalifikace

McLaren: Potvrzení stoupající formy

Velmi dobrý výkon předvedl dnes před domácími fanoušky Fernando Alonso. Již v týdnu před závodem byl španělský jezdec optimisticky naladěn. A tuto svoji pohodu potvrdil i v kvalifikaci, ve které obsadil osmou pozici.

Jsem šťastný za toto umístění, je to dobrá pozice. V minulých kvalifikacích jsem byl až třináctý, takže toto umístění je krokem vpřed. Stále je dost velká mezera mezi námi a jezdci v top 6, oni jsou pořád v trochu jiné kategorii. My musíme jít závod od závodu a postupně na ně snižovat naši ztrátu,“ prohlásil. „Již před závodním víkendem jsem říkal, že nám naše vylepšení na voze přinesou lepší výkonnost. A skutečně dokázala splnit to, co jsme od nich očekávali. Tento náš upravený vůz je zcela jiný než ten, který jsme měli v Austrálii.

Alonso věnoval pár slov i místním fanouškům, kteří ho podporují celou jeho kariéru ve formuli 1: „Vždy, když sem přijedu, mám pocit, že je ta podpora větší a větší. Jsem za ni velmi vděčný a doufám, že zítra jim za to předvedu dobrou show.“

 

Alonso potěšil svoje početné fanoušky

 

Spokojený se svým kvalifikačním výsledkem je rovněž Stoffel Vandoorne. I jeho jedenáctá pozice na startu potvrzuje zlepšení McLarenu.

Pocity z vozu jsou pozitivní. Byl jsem velmi blízko k postupu do třetí části kvalifikace a Fernandovi se to dokonce povedlo. To svědčí o tom, že nové díly, které jsme na vůz nasadili, fungují velmi dobře,“ pochvaloval si.

„Zatím jsme vždy v neděli odvedli kvalitní práci. Máme výbornou strategii, pokud jde o využívání sad pneumatik. Máme odpovídající závodní tempo, musíme ale zabojovat, abychom se dostali na přední pozice a mohli i případně využít chyb, které udělají ostatní. Podmínky jsou po celý víkend velmi náročné. Zítra budeme muset předvést maximální výkon a vyhnout se chybám. Pokud se nám to povede, věřím, že získáme i nějaké body,“ dodal.