Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sainz bodoval ve své domovině

Sainz bodoval ve své domovině

Renault: Poprvé před McLarenem

Včera byl Renault v tabulce Poháru konstruktérů pátý, nyní je už čtvrtý, a to přesto, že mu dnes do cíle dojel pouze jeden vůz. Carlos Sainz mu sám přivezl šest bodů za sedmé místo a má pocit, že více už se nedalo získat.

"Krásný výsledek pro mě i pro tým. Můžeme být o to víc hrdí, že tato trať pro nás není ideální a měl to být těžký víkend. Vůz se ale od pátku hodně zlepšil, měl jsem moc dobrý start a v cíli byl sedmý. Podle mě jsme již více chtít nemohli. Je skvělé připsat si na domácí půdě další dobrý výsledek. Doufám, že fanoušci si závod užili stejně jako já," těší se Sainz.

Nico Hülkenberg neodchází s nulou kvůli vlastní chybě. Ve třetí zatáčce s ním kolidoval haas Romaina Grosjeana, ve kterém byl už Francouz pouze pasažérem.

"V první a druhé zatáčce byl zmatek, ale ve třetí přišlo něco ještě mnohem horší," řekl německý závodník. "Viděl jsem, jak se vpředu nějaký vůz dostal do smyku, a pak hodně kouře. Vše se stalo tak rychle, že jsem neměl žádnou šanci vyhnout se Grosjeanovi, který ke mně doklouzal zadním křídlem napřed. Škoda. Byli jsme konkurenceschopní, vůz byl rychlý. Proto je frustrující, že jsem to nemohl předvést včera ani dnes. Těžko se s tím smířit, hlavně když to není vaše chyba. Musíme to zkusit zase za dva týdny."