Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz se může těšit na domácí závod

Sainz se může těšit na domácí závod

Renault: Hülkenberga zradil palivový systém

Renault se může radovat i zpytovat svědomí. Niku Hülkenbergovi chybělo málo, aby z Q1 postoupil i s poruchou palivového systému. Nakonec zůstal těsně před branami Q2 a asi ho čeká těžký závod na okruhu, kde se nikdy nepředjíždí snadno.

"Měli jsme nějaké problémy s palivovým systémem. Tlak spadl a spolu s ním i výkon. Přišlo to z ničeho nic a příčinu ještě budeme muset zjistit. Zítra to tedy budeme mít těžší. Víme, že na tomto okruhu se těžko předjíždí, proto budeme muset zapracovat na strategii a snad se z toho nějak dostaneme. Neztrácím naději na zisk bodů. Dám do toho všechno a půjdu tvrdě za svým cílem," prohlásil po kvalifikaci německý závodník ve službách francouzské automobilky.

Renault ale zároveň může být spokojen s Carlosem Sainzem, kterému se povedlo postoupit až do finálové části kvalifikace, kde porazil Romaina Grosjeana, díky čemuž odstartuje z lepší strany páté řady. Sainz není v top 10 nováčkem, ale na domácí půdě před desetitisíci krajanů to musí být slastnější pocit než kdekoliv jinde.

"Skvělá kvalifikace! Od včera všechno klape a dnes dal tým svou skvělou prací dohromady ještě mnohem lepší a rychlejší vůz. Včera jsme věděli, že dostat se tady do Q3 nebude jednoduché, ale pracovali jsme na tom, měnili nastavení a dosáhli velké zlepšení. Jsem si jistý, že zítra můžeme být silní. Jsme v první desítce a naším cílem je udržet se na bodech. Budeme startovat na měkkých pneumatikách s ideální strategií a doufám, že před domácím publikem předvedu dobrou show!"