Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso: Jedna zastávka byla dobrou volbou

Alonso: Jedna zastávka byla dobrou volbou

McLaren: Vylepšení vozu se osvědčila

McLaren ukázal během závodu, že vylepšení, která tým do Španělska přivezl, jsou na výkonu znát. Přesto se potenciál podařilo naplnit jen z poloviny. Radost domácího hrdiny Fernanda Alonsa kalí fakt, že Stoffel Vandoorne musel kvůli technickým problémům odstoupit.

Alonso podal před svými fanoušky velmi dobrý výkon. „Samozřejmě jsme v měli plánu začít na superměkké směsi, i když to znamenalo brzkou zastávku v boxech. Potřebovali jsme získat co nejvíce pozic v prvních dvou kolech. To se nám bohužel kvůli Grosjeanově nehodě nepovedlo a naopak jsme několik míst ztratili. V té chvíli jsem myslel, že žádné body nezískám. Ale strategie s jednou zastávkou v boxu se ukázala jako dobrá volba, hodně nám to pomohlo. Je to pátý závod v řadě, ve kterém jsem bodoval, z toho mám opravdovou radost,“ svěřil se exmistr světa.

Stoffel Vandoorne se po většinu závodu držel těsně za bodovanými pozicemi, nakonec ale velkou cenu nedokončil. „Cítil jsem, že v závěrečné části závodu budeme silní, protože jsme měli strategii jedné zastávky a podařilo se nám prodloužit úvodní stint. Pneumatiky se nám po celý závod dařilo držet v optimálních provozních podmínkách,“ pochvaloval si Belgičan. „Měl jsem dobrý start a věřil jsem v získání několika pozic. Náročné byly první zatáčky, v nichž to hodně klouzalo a musel jsem se vyhýbat ostatním vozům. Za moje odstoupení pravděpodobně může problém s převodovkou. Je to škoda, protože jsme měli dobré tempo. Vylepšení, která jsme na voze aplikovali, jsou správným krokem. Dosáhli jsme pokroku v kvalifikaci, ale je před námi ještě dlouhá cesta.“

Stoffel Vandoorne cíl v Barceloně nespatřil