Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Idiot v mateřské školce

Idiot v mateřské školce

Slovní dohra jedné berlínské kolize

Bezprostředně po skončení berlínské e-prix se v padoku pohádali dva jezdci. José María López (Dragon) obvinil Felixe Rosenqvista (Mahindra, na snímku), že se ho pokusil „odstřelit“.

Šlo o situaci v závěru závodu. López začal být na štíru s energií a bylo zřejmé, že za sebou už dlouho neudrží dotírajícího Nélsinha Piqueta (Jaguar). Ten ale útok uspěchal a ocitl se v únikové zóně. O několik pozic přišel kvůli prudkému brzdění i Argentinec. Sotva se však trochu srovnal, inkasoval další ránu.

Zezadu! Vůbec ne z boku. Zezadu!“ rozčiloval se někdejší mistr světa cestovních vozů. Měl na mysli to, že v nájezdu do třetí zatáčky se o něj Rosenqvist řádně opřel. „To je příšerné,“ vykřikoval při střetnutí se svým soupeřem.

Jenže ten si to nehodlal nechat líbit. „Jezdíš jako idiot. Nacpal ses mi do stopy. To se pak nesmíš divit, že něco schytáš. Stál jsem na brzdách, co to šlo, ale stejně jsem to nezachránil. Laskavě používej hlavu,“ oponoval mladý Švéd.

Podnětná diskuse pokračovala Lópezovým příspěvkem: „Jsou tohle závody nebo mateřská školka? Na mém místě by takhle reagoval každý. Bojujeme přece o pozice. Chápu, že jsi nas…., protože ti to dneska nevyšlo, ale já za to nemůžu.

Tím se vášně vybily a k fyzickému prosazování argumentů naštěstí nedošlo. Dlužno ještě dodat, že sportovní komisaři incident na dráze přešli bez mrknutí oka…