Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ani perfektní kolo na Daniela nestačilo

Ani perfektní kolo na Daniela nestačilo

Mercedes: Čekání na příležitost

Vůz Mercedes bude stejně jako ve VC Číny chybět v první řadě na startu. Vzhledem k průběhu tréninků to není žádné překvapení, ale po suverénním výkonu ve Španělsku se očekával lepší výkon. V závodě však může být všechno jinak.

Stejně jako loni se monacká kvalifikace příliš nevydařila. Připomeňme si, že naposled stál v Monte Carlu jezdec týmu Mercedes (Lewis Hamilton) na pole position v roce 2015. Oba jezdci do závodu odstartují na hyperměkké směsi pneumatik, tedy na té nejměkčí, jakou Pirelli pro šampionát F1 dodává.

Lewis Hamilton (3. místo) nebyl ze svého výkonu v kvalifikaci zklamaný. Spíš naopak. Byl přesvědčený, že ze sebe vydal maximum, ale tentokrát to prostě nestačilo.

 

Lewis Hamilton udělal pro úspěch maximum, ale na Ricciarda to tentokrát nestačilo

 

Kvalifikace byla dost dobrá, dal jsem do ní všechno, co se dalo. Ale i přes perfektní kolo to dnes na Daniela nestačilo,“ vysvětloval. „Red Bull měl zkrátka o trošku vyšší výkonnost, obzvlášť v posledním sektoru. V prvním sektoru jsem byl na špici, jenže jsem si to ve zbytku kola neudržel. Jsem rád, že jsme v popředí. První velkou cenu jsem tady vyhrál právě z třetí startovní pozice. Samozřejmě to bylo za jedinečných okolností. Na přípravě auta tým odvedl fantastickou práci. Bude zajímavé sledovat, jak se to zítra bude vyvíjet vzhledem k rozdílné volbě pneumatik. Dá se čekat, že závod nebude jednotvárný. Vůbec se nedá předvídat, co Monako zítra přinese. Ale za sebe můžu říct, že do toho dám maximum a budu čekat na příležitost. Mým cílem je vyměnit si místo s Danielem. Na to se zítra zaměřím.

Valtteri Bottas (5. místo) kvalifikaci zhodnotil slovy: „Dnes to bylo ošidné. Čekali jsme, že tady bude Red Bull velmi rychlý, a také jsme věděli, že pro naše auto to bude jeden z nejtěžších okruhů. Od čtvrtka jsme vylepšili nastavení a dnes se mi auto řídilo mnohem líp. Nejvíc mě omezovala spíš celková přilnavost než vyvážení. Trochu mi auto chodilo do smyku. Myslím, že jsem nemohl jezdit rychleji, protože mám pocit, že bych byl skončil ve zdi. Měli jsme snahu absolvovat druhou část kvalifikace na ultraměkkých gumách, jenomže jsme si uvědomili, že na to nemáme dostatečnou rychlost. Proto zítra odstartujeme do závodu na hyperměkkých, což bude zajímavé. Pátá startovní pozice není ideální, protože v Monaku je jednodušší startovat z přední řady, ale víme, že se může stát cokoliv.

 

Valtteri Bottas připustil, že start z páté pozice bude v Monaku velmi obtížný