Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Šťastný Gasly a zklamaný Hartley

Šťastný Gasly a zklamaný Hartley

Toro Rosso: Zpátky ve třetí fázi

Díky Pierrovi Gaslymu se Toro Rosso po dlouhém čase vrátilo do nejlepší desítky, což mladému Francouzovi udělalo velkou radost, Desáté místo není ovšem mezi jezdci moc populární kvůli taktické nevýhodě plynoucí ze startu na použitých pneumatikách.

"Jsem opravdu velmi šťastný. Věděli jsme, že v Monaku se mohou naskytnout příležitosti a potenciál byl dobrý už od prvního tréninku," řekl Gasly (10. místo). "Teprve podruhé jsem byl v Q3, což mi dělá velkou radost. Ve středu pole to bylo mimořádně těsné od šestého až po desáté místo. Proto je velká škoda, že jsem někde nenašel desetinku navíc, ale myslím si, že dnes můžeme být spokojeni."

Příliš málo místa pro Hartleye?

Brendon Hartley (16. místo) prohrál kvalifikační souboj s týmovým kolegou a dokonce nepostoupil ani do Q2. Velkou část viny prý nesou jiní jezdci a žluté praporky.

"Jsem strašně zklamaný, že jsem dnes vypadl v Q1. Hlavně po tak dobrém posledním tréninku, ve kterém jsem byl sedmý nejrychlejší. I vůz mě v tréninku fantasticky poslouchal, celý víkend jsme byli silní, ale v kvalifikaci jsem nebyl spokojený s vyvážením vozu. Budeme se na to muset podívat," řekl Novozélanďan, jenž zítra díky trestu pro Romaina Grosjeana odstartuje z patnáctého místa. „Tady to nikdy není jednoduché, hrajete loterii s hustým provozem na trati a žlutými vlajkami. V posledních dvou pokusech jsem narazil na obojí, což rozhodně není ideální, hlavně na této trati, kde se tak těžko předjíždí."