Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel by potřeboval delší rovinky

Vettel by potřeboval delší rovinky

Ferrari: I raněný Ricciardo byl mimo dosah

V jedné chvíli se zdálo být reálným, že Sebastian Vettel zaútočí na vedoucí pozici Daniela Ricciarda. Do sluchátek dostával informace, že jeho soupeř se potýká s technickými problémy. V průběhu závodu to vypadalo, že nemůže zařadit sedmý rychlostní stupeň. Po něm vyšlo najevo, že to bylo mnohem horší a Australan byl na hraně odstoupení.

Vettel ( 2. místo) přesto neudeřil. Proč? „Neměl jsem prostě dobrou pozici. Nedokázal jsem se k němu přiblížit tolik, kolik bylo potřeba. A to ani v situaci, kdy jeho auto zjevně nebylo ve stoprocentní kondici. Přispělo k tomu také to, že se na mě po zastávce v boxech začal tlačit Hamilton. Pochopitelně jsme hodně získávali na rovinkách, jenže ty jsou tady krátké. Na konci při restartu jsem měl pneumatiky už v tak dezolátním stavu, že jsem se nemohl o nic pokusit. Kroužit celou dobu na dostřel od Daniela nebylo samozřejmě nic příjemného. Raději bych měl před sebou volno,“ svěřil se čtyřnásobný světový šampion.

 

Ani zastávka v boxech nezměnila nic na Vettelově druhé pozici

 

Kimi Räikkönen (4. místo) prožil velkou cenu stranou velkých událostí, kterých ostatně bylo pomálu: „Byla to nuda. Rozhodující význam měl start, po něm se všichni seřadili a nic se neměnilo. Ten, kdo jel vpředu, udával tempo. Musel by udělat hodně velkou chybu, aby ses před něj dostal. No, a takhle to probíhalo 70 kol. Nervák to tedy zrovna nebyl...“

 

Kimi Räikkönen prožil nudné odpoledne