Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso poprvé v sezoně neviděl cíl

Alonso poprvé v sezoně neviděl cíl

McLaren: Nadějné vyhlídky, ale nula na kontě

Nepodařený víkend má za sebou McLaren. Ve všech trénincích se stáj z Wokingu trápila s nastavením vozu. Během kvalifikace se nicméně objevila naděje, když se Alonsovi podařilo postoupit až do její třetí části a získat sedmé místo na startu.

Ale během závodu přišla pohroma. V padesátém třetím kole, když Alonso (neklasifikován) bojoval s Gaslym, mu na cílové rovince vypověděla službu převodovka. Španěl tak musel poprvé v sezoně odstoupit. Druhý jezdec Stoffel Vandoorne (14. místo) skončil mimo body.

Alonso byl při rozhovoru s novináři viditelně zklamaný: „Bylo to docela nudné. Kroužil jsem na sedmé pozici a nebyly ani žluté vlajky, ani žádný safety car. Jsem zklamán tím, že jsem musel odstoupit, protože bych pravděpodobně dojel na sedmém místě. Zaznamenal jsem ztrátu výkonu a nemohl jsem zařadit jiný rychlostní stupeň než pátý. Tento víkend jsme byli čtvrtým nejrychlejším týmem a sedmé místo bychom si zasloužili. Musíme zlepšit spolehlivost.“

 

Mclareny vyšly v Monaku naprázdno

 

Ani z Vandoornea nesršela dobrá nálada. „Je to pro mě zklamání. První stint byl opravdu velmi těžký. Začal jsem na ultraměkké směsi a snažil jsem se vydržet na trati déle než jezdci s hyperměkkými pneumatikami. Ale nastalo příliš velké opotřebení. Hodně času jsem ztratil i během zástavky v boxech. Ke konci jsem mohl bojovat s jezdci před sebou, ale Monako není okruh, kde by se dalo předjíždět. Zlepšili jsme vůz v kvalifikacích, jenže potřebujeme také zvýšit výkon, abychom mohli dojíždět více vpředu,“ povzdechl si Belgičan.