Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Norrisovi se v Monaku začalo líbit

Norrisovi se v Monaku začalo líbit

Ricciardo přivolává déšť.

Norris si včera začal jízdu v ulicích Monte Carla užívat a jeho kvalifikační výsledek tomu odpovídá. Ne že by se mu v Monaku nebo v kokpitu McLarenu dosud nelíbilo, ale od víkendu v Barceloně ho trápila angína, a ještě v pátek měl příznaky.

Závodit nemocný všechno jen zhorší, ale prostě jsem to musel udělat. Pak jsem měl těžký týden se zánětem mandlí a horečkou a vším. Nedělní večer byl krutý, protože jsem byl vyčerpaný. Potom jsem skutečně ani s nikým nemluvil, dělal všechno proto, abych se co nejdříve vyléčil. Týden jsem ani nemohl pořádně spát, takže i tohle doháním,“ popisuje Norris.

Myslím, že ani teď nejsem ve stoprocentní formě. Uhodnete to už podle toho, jak moc jsem červený, když si složím přilbu. Ale je to už mnohem lepší. Když sedím ve voze, cítím se pánem situace, ne jako téměř pasažér. Zrovna tady v Monaku chce být jezdec stoprocentně fit, proto si myslím, že jsem mohl být ještě rychlejší. Možná alespoň o desetinu, desetinu a půl.

Norris si včera rezervoval první místo za dvojicemi Ferrari a Red Bullu. Za zády bude mít vozy Mercedesu, Alpinu i Sebastiana Vettela z Aston Martinu. Týmový kolega obsadil až čtrnácté místo.

Tohle není výsledek, po který jsem si přišel,“ připustil Daniel Ricciardo. „Ve třetím tréninku bylo prvořadé dostat se zpět do tempa (po havárii ve druhém) a pak jsme před kvalifikací udělali pár změn v nastavení. Ve Q1 jsem se cítil docela konkurenceschopně, dal jsem i pár dobrých kol. Udělal jsem i chyby, ale alespoň jsem měl rychlost. A pak, ve Q2, když všichni zrychlili, já jsem z vozu nedokázal vymáčknout nic víc. Měl jsem pocit, že jsem už na limitu. Snad bude pršet.

Ricciardo doufá, že déšť mu dá šanci posunout se na body. Bez něj se v neděli v Monaku obyčejně pořadí tak zásadně nemění. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren