Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zveřejněn kalendář pro sezonu 2018/19

Zveřejněn kalendář pro sezonu 2018/19

Začíná se v Rijádu, vrací se Monako

FIA a Formule E zveřejnily předběžný kalendář pro sezonu 2018/19. Jeho podobu schválil World Motor Sport Council (WMSC) na svém zasedání v Manile na Filipínách.

V termínové listině, obsahující třináct položek, nicméně zůstávají dva otazníky. Pořadatel zatím chybí u třetí e-prix v pořadí. Je pravděpodobné, že by mělo jít o lokalitu v Jižní Americe, promotér se ale zjevně nechce znovu blamovat jako v případě letošního odřeknutí Sao Paula. Dále je v plánu vedle Hongkongu druhý podnik v Číně. Dlouhodobě o něm usiluje zejména šéf F1 Alejandro Agag, který v této souvislosti zmiňoval Peking, v němž se ostatně už kdysi elektrické monoposty představily.

Seriál začíná, jak již bylo oznámeno, v saúdskoarabské metropoli Rijádu, ovšem o čtrnáct dní později oproti aktuálně probíhajícímu ročníku. Hongkong se z prosince přesunul na březen.

Pojede se i v Paříži, ačkoliv proskakovaly zvěsti, že tamní městská správa s tím ostře nesouhlasí. Je ale možné, že dojde ke stěhování na trať mimo exponované centrum. Vrací se atraktivní klání v Monaku, čtrnáct dní před VC F1. Šampionát skončí opět v New Yorku jediným dvojzávodem.