Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

U Audi zůstávají Abt a Di Grassi

U Audi zůstávají Abt a Di Grassi

Německý závodník má kýženou jistotu

Audi v předvečer curyšské e-prix potvrdilo, že o rok prodloužilo kontrakt s oběma svými továrními jezdci Lucasem di Grassim a Danielem Abtem.

Oznámení předcházela drobná rozmíška s druhým zmiňovaným. Ten se několikrát v německých médiích vyjádřil, že navzdory blížícímu se konci sezony s ním tuto záležitost dosud nikdo neprojednal. Prý také slýchá, že do formule E se dostal jen kvůli svému jménu (firma Abt až do minulého ročníku zajišťovala pro Audi účast v šampionátu).

Podle týmového šéfa Allana McNishe tomu ale bylo trochu jinak: „Není pravda, že nás definitivně přesvědčil vítězstvím v Berlíně. To bylo jen stvrzení toho, co jsme věděli už předtím. Po posledním závodě jsme věc urychlili, abychom mu dali jistotu a mohl se plně soustředit na Curych a New York.

Přišli za mnou, že četli ten článek. Řekli mně: Danieli, přece bylo víc či míň jasný, že zůstaneš. Já na to: OK, vám možná, ale mně ne,“ líčil průběh zřejmě rozhodující schůzky Abt. „Potom jsme si sedli, dali všechno dohromady a teď jsem opravdu šťastný.“

Abt a Di Grassi tak zůstávají jedinou závodnickou dvojicí, která je ve formuli E spolu od samého jejího počátku.