Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vládce zbytku světa vyrovnal maximální zisk

Vládce zbytku světa vyrovnal maximální zisk

Renault: Dobré závodní tempo

Tým Renault vyrovnal nejlepší bodový zisk od návratu do F1. Deseti body za sedmé a osmé místo potvrdil vedoucí pozici mezi týmy „zbytku světa“ a zároveň upevnil čtvrté místo v Poháru konstruktérů.

Pokud se týká strategie, nevymýšleli nic převratného. Oba jezdci startovalil na hyperměkkých pneumatikách a velmi brzy si dojeli pro nové superměkké – Hülkenberg ve 13. a Sainz ve 14. kole. Dobrou startovní pozici pak proměnili v ještě lepší výsledek.

Nico Hülkenberg (7. místo) byl pochopitelně spokojený: „Deset bodů do Poháru konstruktérů je pro nás dobrý výsledek a na čtvrtém místě jsme zvýšili náskok před soupeři. Dnes to byl vyrovnaný boj. Na startu jsem sice jedno místo ztratil, ale podařilo se mi dostat před Ocona tím, že jsem vydržel před zastávkou o dvě kola déle. Do přezouvání mě totiž trochu zdržoval. Od té chvíle šlo o hospodaření s pneumatikami, což bylo docela obtížné, protože se ke konci dost opotřebovávaly.

Nico Hülkenberg dosáhl sedmým místem maxima

Carlos Sainz (8. místo) měl v jednu chvíli namále. Ve 4. kole totiž dal pořádný bodyček Pérezovi, ale auto vydrželo a sportovní komisaři přimhouřili oko. „Je to další krok vpřed. V porovnání se zbytkem prostředku závodního pole jsme měli dobré závodní tempo. Chtěli jsme se s oběma vozy umístit na bodovaném místě. Výsledek si určitě vychutnáme, i když závod sám pro nás byl převážně klidný! Tým včera odvedl solidní práci a dneska znova. Díky tomu jsme přeskočili Force India. Počítali jsme s daleko větším opotřebením pneumatik. Nakonec jsme s nimi zacházeli dobře,“ pochvaloval si Španěl.

Carlos Sainz dojel těsně za zády týmového kolegy