Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bird se Vergnemu výrazně přiblížil

Bird se Vergnemu výrazně přiblížil

Pilot DS Virginu navíc loni v New Yorku vyhrál

Najednou je to znovu napínavé. V Curychu se už Samu Birdovi mohly dveře k celkovému prvenství definitivně přibouchnout, on ale do nich neohroženě strčil nohu.

Dlužno ovšem podotknout, že situaci mu výrazně usnadnil Jean-Éric Vergne, který je z druhé strany držel hodně volně. Vedoucí muž průběžné klasifikace doslova protrpěl svůj suverénně nejhorší závodní víkend této sezony.

Už v kvalifikaci „zaujal“ až sedmnáctým časem. „Je to pro mě hádanka. Měli jsme skutečně skvělé auto, možná vůbec nejlepší v celém poli, a přesto jsme byli skoro nejpomalejší. Zajímalo by mě, v čem byla příčina,“ kroutil hlavou. Dodejme, že týmový kolega Andre Lotterer bez problémů postoupil do superpole, takže odpověď se nabízí…

V závodě nicméně Francouz se zkušenostmi z F1 postupoval kupředu raketovým tempem. V poločase už klepal na brány první desítky, jenže výměna monopostů přinesla další zklamání. Oproti původním informacím, že zdržení způsobil špatně zapnutý bezpečnostní pás, Vergne uvedl, že mu nešla zařadit rychlost. „Ztratil jsem tím sedm nebo osm sekund. Nebýt toho, mohl jsem bojovat o druhé místo,“ povzdechl si. Stranou ve svém líčení ponechal třetí malér v podobě penalizace za nadměrnou rychlost v režimu virtuálního safety caru.

Výměna vozů se Vergnemu v Curychu vůbec nepovedla

Sam Bird sice vystoupil na stříbrný stupínek hlavně kvůli nezvyklé vlně trestů pro jeho přímé soupeře, na to se ale historie neptá. Za Vergnem momentálně zaostává o 23 bodů, přičemž v New Yorku jich bude teoreticky možné získat (včetně bonusů) 58. „Měli jsme trochu štěstí, ale celý tým odvedl fantastickou práci. Jsme znovu na pozici, z níž můžeme zaútočit na titul,“ tvrdí Bird, jemuž se loni v brooklynském přístavním terminálu podařilo vyhrát obě jízdy. „Potřebuji ho v sobotu porazit. Dostane se pod tlak a já budu mít šanci.

Bird znovu vycítil šanci