Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Po otci odchází ze šampionátu také syn

Po otci odchází ze šampionátu také syn

Renault už dále nepočítá s Nicolasem Prostem

Cesty Renaultu a Nicolase Prosta se po čtyřech letech rozcházejí. Závodník ještě dokončí sezonu, ale Nissan, který přebírá aktivity francouzské značky ve formuli E, už s ním nepočítá.

Zlí jazykové tvrdí, že do kokpitu se dostal jen kvůli svému otci Alainovi, jenž byl až donedávna spolumajitelem stáje. Tak mizerným pilotem ale nebyl. Vyhrál tři e-prix a výrazně se podílel na stejném počtu triumfů týmu v hodnocení výrobců. Letos mu to ovšem opravdu nešlo. Na kontě má pouhých sedm bodů a v průběžné klasifikaci mu patří až osmnáctá příčka.

Je mně jasné, že s mými výkony nemohla být spokojenost,“ uznal sportovně Prost. „Dohodli jsme, že pro nás bude nejlepší, když ukončíme spolupráci. Přeji e.dams všechno nejlepší. Já se teď soustředím na svůj nový projekt, s nímž vás, doufám, již brzy seznámím.

Nicolasi Prostovi letošní sezona vůbec nevyšla

Jak už to při takových příležitostech bývá, šéf ekipy Jean-Paul Driot nešetřil slovy uznání: „Patřil v naší partě vždycky k největším oporám a měl obrovský podíl na vývoji vozu. Se Sébastienem Buemim se skvěle doplňovali. Prožili jsme spolu nádherné okamžiky, ale teď přišel čas otočit list.