Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zač stál Räikkönenův poslední pokus

Zač stál Räikkönenův poslední pokus

Ferrari: Mercedes byl mimo možnosti

Prostě to nešlo. Ferrari se snažilo ze všech sil, ale na znovuzrozený Mercedes nemělo. A z největší pravděpodobností tak tomu bude i zítra, pokud nepodá pomocnou ruku počasí.

Určitou naději dává pouze výkon Sebastiana Vettela (3. místo). Jako jediný se udržel „na dostřel“ za oběma stříbrnými šípy. Ale i z jeho slov zaznívá podtón rezignace: „V závěru jsem chtěl příliš moc. Věděl jsem, že bych musel zajet naprosto mimořádné kolo, abych měl nějakou šanci. To se nepodařilo. I tak jsem se svojí výchozí pozicí spokojený, protože máme dobré závodní auto.

Vettel je se svojí výchozí pozicí vcelku spokojen

Kimi Räikkönen (6. místo) znovu nepřesvědčil. Prohrál celkem jasně i s oběma red bully a po skončení třetí fáze byl značně rozčarován: „Můj poslední pokus stál za ..., víte co. Auto mělo tendenci jít do smyku, možná kvůli počínajícímu dešti. Ale to ti koneckonců může být jedno, když se ti nepodaří dát dohromady kloudné kolo.“ Na dotaz ohledně své budoucnosti v Maranellu jen suše poznamenal: „Každý rok se toho o mně hodně napovídá. I tentokrát to ale jde úplně mimo mě.