Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly byl pomalý na rovinkách

Gasly byl pomalý na rovinkách

Toro Rosso: Dobrý pocit, špatný výsledek

Boje uprostřed pole se často vyhrávají a prohrávají díky setinám sekundy, ale to dnes nebyl případ Toro Rosso. Vozu STR13 poháněného motorem Honda chyběla rychlost na rovinkách a od postupu do finálové části kvalifikace ho dělily čtyři desetiny sekundy. Pierre Gasly, jeden ze tří Francouzů připravujících se na první domácí velkou cenu, obsadil až 14. místo a má pocit, že o moc lepší to být ani nemohlo.

"Myslím, že Q3 dnes nebyla moc reálná. Doufal jsem, že nalezneme způsob, ale prostě jsme nebyli dost rychlí. Se Sergiem to bylo těsné, možná jsem mohl mít jeho pozici, ale na víc jsme v kvalifikaci neměli. Jistě, trochu mě zklamalo, že jsem na domácí půdě nezískal lepší místo, ale udělali jsme, co bylo v našich silách. Máme trochu problém s druhým sektorem a jeho dlouhými rovinkami. Budeme se muset podívat na data z telemetrie a zjistit, proč vlastně ztrácíme čas, protože z vozu jsem měl dobrý pocit. Věřím, že zítra to bude lepší, přestože ve středu pole bývá narváno a my ztrácíme pár desetin," zamyslel se Gasly.

Brendon Hartley (17. místo) se ani nesnažil postoupit z Q1. Kvůli výměně pohonné jednotky bude zítra na startovním roštu beztak poslední.

"Zítra budeme startovat jako poslední, jelikož jsme dostali trest za výměnu motoru. Ale zůstáváme pozitivní, protože z vozu máme dobrý pocit, hlavně simulace závodního stintu včera dopadla velmi dobře," pokusil se o optimismus.