Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel přiznal vinu za kolizi

Vettel přiznal vinu za kolizi

Ferrari: Kdyby jsou chyby

Sotva utichly na Paul Ricardu motory, začalo se horlivě diskutovat o tom, zda trest, který Sebastian Vettel obdržel za zavinění kolize s Bottasem, byl adekvátní. Nepřekvapuje, že nejhorlivějším kritikem byl Mercedes.

Sám hlavní aktér (5. místo) vzal vinu na sebe: „Byl jsem to já, kdo to způsobil. Měl jsem skutečně parádní start, takový se mně už dlouho nepovedl. Jenže jsem se ocitl v klinči. Bylo mně jasné, že se musím dostat na vnější okraj dráhy, ovšem vpravo se držel Valtteri, který se také chystal zahnout. A dál vedle něj se zjevil Verstappen, který útočil s využitím větrného pytle. Takže jsem neměl žádnou jinou možnost.“ Propadl na předposlední místo, ale pak v něm chytly saze: „Nasadil jsem docela hbité tempo. Chtěl jsem se co nejrychleji probít kupředu. Tím jsem si ale poničil gumy. Těžko říci, jak bychom dopadli bez té nepříjemnosti. Jsem však přesvědčen, že bychom s Mercedesem drželi krok.

Kimi Räikkönen (3. místo) měl trochu více štěstí: „Bohudíky jsem se přes první zatáčku s pomocí všech svatých dostal. Dlouhý úsek mně docela vyšel, s ním jsem opravdu spokojený. V závěru jsem měl slušnou rychlost a její zásluhou jsem se dostal na třetí místo.“

Tedy, že bych z toho panáka byl nějak nadšený...