Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Spokojený Gasly cítil, jak ztrácí na rovinkách

Spokojený Gasly cítil, jak ztrácí na rovinkách

Toro Rosso: Dilčí zlepšení nestačilo

Mladí býčci se potřetí za sebou neprobojovali na startovním roštu do první desítky. Dílčí vylepšení vozů se sice osvědčilo, ale nepřineslo konkrétní výsledek. Pierre Gasly sice z techniky dostal maximum, ale nestačilo to.

Po kvalifikaci byly z hodnocení obou jezdců cítit rozpaky.

Pierre Gasly (12. místo): „Byl to dobrý den, byli jsme mnohem konkurenceschopnější než v minulém týdnu na Paul Ricardu, což je pozitivní. Stále musíme tvrdě pracovat, abychom stačili klukům z finálové desítky. S ostrým kolem jsem spokojený, protože z auta jsem dostal maximum. Pokud se týká šasi, auto bylo dobré. Na rovinkách však stále nemůžeme stačit motorům Mercedes a Ferrari. Moje 12. pozice není špatná, do závodu máme volnost ve volbě pneumatik.

 

Pierre Gasly byl s odvedeným výkonem spokojený

 

Brendon Hartley (19. místo): „Nebyla to dobrá kvalifikace, v první části jsem zaostával o tři desetiny vteřiny za týmovým kolegou. V pátek jsem dostal k dispozici pár aerodynamických vylepšení. Všechno nevyšlo na sto procent, ale myslel jsem si, že v sobotu to bude lepší. Ve třetím tréninku jsem však zničil přední křídlo, takže jsem v kvalifikaci musel jet se starým. Rozhodnutí jsme museli udělat na poslední chvíli, protože nebyl dostatek náhradních dílů. Takže to byl jakýsi hybrid. Pierre odvedl lepší práci. Moje poslední kolo nebylo čisté, byl jsem příliš blízko autům přede mnou. Střed pole je velmi vyrovnaný a každá desetina hodně znamená. S pozicí na startu jsem nespokojený, ale budu bojovat.

 

Brendon Hartley přiznal svůj podíl viny na nevydařeném vystoupení