Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen začal věřit dvě kola před cílem

Verstappen začal věřit dvě kola před cílem

Red Bull: První vítězství na domácí půdě

Projel pod šachovnicí a na Red Bull Ringu se rozpoutala oranžová bouře. Dvacet tisíc Nizozemců na tribunách podlehlo davovému šílenství. Potupa z neúčasti na fotbalovém MS byla alespoň pro ně odčiněna.

Mladý muž, který se o to zasloužil, dlouho kroutil v padoku nechápavě hlavou. „Jak se to mohlo stát? Vždyť to vypadalo, že neudržím pneumatiky při životě. Měl jsem je poseté puchýři. Ale podařilo se! Dnes je to velký den pro mě i Red Bull. Poprvé jsme vyhráli doma,“ dostával ze sebe zjevně dojatý Max Verstappen (1. místo).

Verstappen a za ním oranžová záplava

Když se vydýchal, rozebral závěr závodu: „Jistý jsem si nebyl do posledních kol, protože Kimi a Sebastian se blížili. To tě nemůže nechat v klidu. Teprve snad dvě kola před cílem jsem si oddechl. Bylo zřejmé, že už se nedostanou za mě do DRS zóny. Jenže pak jsem podíval na gumy a zděsil se. Horšily se rapidním tempem. Bohudík vydržely.

Také Helmut Marko v televizním rozhovoru potvrdil, že levá přední a pravá zadní pneumatika byly v krajně povážlivém stavu: „Moc jsme se o ně strachovali. Max to ale zvládl velkolepě, i když musel bojovat se silnými vibracemi.

Stranou všeobecného veselí v boxu Red Bullu se držel Daniel Ricciardo. Neopomněl však svému parťákovi, s nímž si ještě včera vjel do vlasů, sportovně pogratulovat. „Škoda, oslavu narozenin jsem si představoval jinak. Stalo se, věšet se kvůli tomu nebudu. Samozřejmě, že bych rád stál po závodě na Maxově místě, ale důležitý je týmový úspěch,“ podotkl. K příčině svého odstoupení toho neměl moc co říct. Pravděpodobným viníkem je výfuk.

Oslava Ricciardových narozenin nedopadla podle jeho představ