Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton odmítá podíl viny na výpadku

Hamilton odmítá podíl viny na výpadku

Mercedes: Normálně by to monopost měl vydržet

Vsadili byste si po dnešním výpadku na vítězství Lewise Hamiltona ve VC Německa? Někteří hodně odvážní možná ano. Jenže v této chvíli ani nevíme, zda se na mercedesu nebude muset měnit převodovka a nenastane tudíž na roštu jeho další posun dozadu.

Nemyslím si, že to způsobil přejezd přes obrubník v první zatáčce,“ hájil se Hamilton (14. místo) před novináři. „Jsem si jist, že se to přihodilo už předtím. V první chvíli jsem doufal, že auto dotáhnu do boxů, tam se na to kluci podívají a možná budu moci pokračovat. Zkusil jsem to, ale rychle jsem zjistil, že je vůz poškozený. Takové věci se prostě stávají. To pak musíš posbírat svoje myšlenky a energii, jedno, jestli pozitivní nebo negativní, a znovu to investovat do zítřejšího závodu. Nový den přináší nové šance a možnosti. Udělám to tak, dám do toho všechno. A pak se uvidí, jak daleko dopředu se dostanu. Ale tak jako v Silverstone to nepůjde.

Se slovy obhájce titulu příliš nekoresponduje vyjádření šéfa stáje Tota Wolffa. Podle něj data dokazují, že otvor v systému hydrauliky vznikl právě v okamžiku, kdy si Hamilton povyskočil. Příčinná souvislost nicméně není prokázána. „Normálně by to monopost měl vydržet. Musíme se teď důkladně podívat na to, jaké síly tam působily,“ podotkl Wolff. 

Zítra se musí Mercedes spolehnout hlavně na Vatteriho Bottase 

Čest Mercedesu tak hájil sám voják v poli Valtteri Bottas (2. místo). Nelze mu nic vytknout. Alespoň se mu podařilo rozbít dvojblok Ferrari. „Líp už to prostě nešlo. Myslím si, že moje kola byla v pořádku. Mluvíme zde o rozdílech v setinách, ne desetinách sekundy. Snažil jsem se ze všech sil, ale oni byli prostě moc rychlí. Zítra začneme na stejných gumách jako Ferrari. Jak s nimi dokážeme hospodařit, bude asi rozhodující,“ zaprorokoval si Fin.