Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

STR13 na to dnes prostě nemělo

STR13 na to dnes prostě nemělo

Toro Rosso: Evidentně nestačí s dechem

V týmu Toro Rosso musí po dnešku panovat velké rozčarování. Mezi Montréalem, Red Bull Ringem a Silverstone na jedné a Spa s Monzou na druhé straně jsou v kalendáři pouze dva okruhy, na kterých výkon motoru nemusí být rozhodující. A dnes na Hockenheimringu ani jeden vůz této stáje nepostoupil do Q2. Body ještě nejsou vyloučeny, ale asi by to chtělo nějaké to předjíždění, což není silná stránka vozů Toro Rosso - Honda. Pierrovi Gaslymu (17. místo) přitom k postupu chybělo méně než 0,05 sekundy.

"Škoda, že jsme vypadli tak brzy. Doufali jsme, že bude pršet, ale bohužel," smutní francouzský mladík. "Není to pro nás jednoduché, protože jiné týmy se zlepšují a my jsme neudělali krok vpřed, jak jsme očekávali. Musíme máknout, pokud máme ostatní ještě dohnat. Věděl jsem, že dnes bude těžké dostat se do Q2 a nakonec mi postup unikl o pár setin sekundy."

Brendon Hartley (18. místo) byl o 0,3 sekundy pomalejší než Gasly, ale jeho výsledek je pouze o jedno místo horší.

"Jsem trochu zklamaný, že jsme se dnes nedostali do Q2. Byla to poměrně bezproblémová kvalifikace, moje první kolo vypadalo dobře, tak jsem se rozhodl, že mi už stačí pouze jedno další před koncem Q1. Zpětně si uvědomuji, že dvě kola by byla lepší, protože trať se rychle zlepšovala. Kromě toho nám na ultraměkkých pneumatikách scházela rychlost," řekl Novozélanďan.

Malému italskému týmu jakoby už uprostřed sezóny docházel dech