Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltonovi pomohly modlitba a vstřebaná síla

Hamiltonovi pomohly modlitba a vstřebaná síla

Mercedes: Ani na okamžik jsme neztratili víru

Musíme předeslat, že vyjádření jezdců Mercedesu byla zaznamenána ještě předtím, než padl definitivní verdikt ohledně Hamiltonova (1. místo) možného porušení pravidel při nájezdu do boxů.

Brit tudíž odpovídal jako provizorní vítěz Velké ceny Německa: „Dokázal jsem to! Z tak špatného výchozího postavení to bylo pochopitelně velmi těžké a nanejvýš nepravděpodobné, ale pořád jsme věřili, že to zvládneme. Před závodem jsem se dlouho modlil a během přehlídky jezdců se snažil vstřebat do sebe tu veškerou podporu, kterou jsem viděl na tribunách. Tým odvedl skvělou práci a auto bylo jedinečné. Podmínky mně umožnily, abych rychle postupoval dopředu. Když začalo pršet, dostal jsem maličko strach, co se bude dít. Ostatní měli čerstvé gumy. Dopadlo to ale dobře.

 

Jak to se mnou dneska dopadne?

 

Valtteri Bottas (2. místo) byl v závěru požádán, aby Hamiltona nechal na pokoji. Respektoval to. „Jako závodník chci vždy vyhrát. Když ale Seb vyletěl ven, věděl jsem, že Lewis má lepší výchozí pozici. Na rozdíl ode mě nezajel do boxů a šel do vedení. Po restartu jsem na něj zkusil něco ve vlásence. Nepovedlo se a poradili mně, abych zbytečně neriskoval. Tomu jsem rozuměl,“ vysvětlil elegantně háklivou situaci.