Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönena zbrzdily pneumatiky a haas

Räikkönena zbrzdily pneumatiky a haas

Ferrari: Není všem dnům konec

Uplavalo nám to, mohou si po zmoklé kvalifikaci říct u Ferrari. Ještě ve třetím tréninku byly jeho monoposty na tom lépe než Mercedes, ale pak zapracovalo počasí. To stříbrným šípům vrátilo rychlost a Scuderii sebralo pole position.

Zvláště naštván tímto vývojem byl Kimi Räikkönen (3. místo), kterrý si na postavení v čele startu dělal oprávněný zálusk: „Naše výchozí pozice teď není vůbec ideální. Přitom se auto na mokro chovalo velmi dobře. Měl jsem ale bohužel trochu smůlu. Když jsem přešel na čerstvé pneumatiky, chyběla mně větší přilnavost, navíc jsem uvázl za jedním haasem. Tím přišly moje šance na zlepšení vniveč. I za těchto podmínek jsme se lehce mohli dostat na pole position, bohužel se to nepovedlo.

 

Sebastian Vettel se musel smířit až se čtvrtým místem

 

Snad to nebylo tak špatné,“ vyjádřil se Sebastian Vettel (4. místo). „V takovém nečase se může přihodit všelicos. Samozřejmě bych zítra raději stál jinde, než na čtvrté pozici. Klíčový bude start, rovinka je celkem dlouhá a leccos by se nám na ní mohlo povést. Ale ani pak nebude všem dnům konec. Závod mí 70 kol. Uvidíme, jak se to vyvine.