Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez čekal déšť dříve

Pérez čekal déšť dříve

Force India: Debakl v nejméně vhodné chvíli

Že se s hrozbou insolvence v zádech špatně pracuje, ukázala během dnešní kvalifikace Force India. Podmínky byly těžké, v úvodu byla trať mokrá, ale rychle osychala. Na tuto situaci nedokázal tým adekvátně zareagovat a dostavil se tristní výsledek.

Žádný důvod k radosti neměl ani Esteban Ocon (18. místo): „ Je zklamáním, že jsme skončili už v první části kvalifikace. Ale měli jsme problém s brzdami. I když se trať zlepšila, stejně bylo brzdění obtížné a brzdový pedál byl moc dlouhý. Snažil jsem se brzdy hodně ochlazovat, ale kvůli tomu jsem se nemohl plně věnovat řízení. Určitě jsme měli na to podat mnohem lepší výkon. Počasí bylo nevyzpytatelné a my jsme měli využít těchto podmínek, protože normálně jsme na mokru silní. Vzhledem k tomu, jak jsme skončili, nejsem vůbec nadšený. Ale zítra do toho budeme muset dát vše, abychom se mohli vrátit do boje o body.

 

Estebana Ocona dnes potrápily brzdy

 

Ještě o pozici hůř skončil Oconův týmový kolega Sergio Pérez (19. místo): “Déšť jsme očekávali, spíše ale na konci první části. A tak jsme šli brzo na trať abychom zajeli slušný čas a dostali z pneumatik to nejlepší. Bohužel nám to ublížilo, protože dráha byla naopak na konci v nejlepším stavu. Jenomže my jsme v této periodě nezajeli svá nejlepší kola. Někdy se to stane, když se počasí rychle změní. Ale dnes jsme měli určitě větší potenciál. Zítra to bude pro nás velká výzva. Bude to těžké, pokud závod proběhne za normálních podmínek. Ale my se nikdy nevzdáváme předčasně.