Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Oconovi nepomohla ani odlišná strategie

Oconovi nepomohla ani odlišná strategie

Force India: Spásná přestávka

Těžký závod mají za sebou jezdci Force Indie. Po včerejší kvalifikaci museli startovat až z konce startovního roštu. Hned po startu sice získali několik pozic, ale na okruhu, kde se nedá moc předjíždět, to bylo málo. Pérez zastavil u mechaniků už v šestnáctém kole, zatímco jeho kolega Ocon až v jednačtyřicátém. Ale ani tato varianta nakonec kýžené body nepřinesla.

Nebyl to pro nás ideální den. Začali jsme vzadu, a proto jsme se rozhodli pro agresivní strategii. Ale nakonec jsme na to neměli ideální tempo,“ konstatoval Sergio Pérez (14. místo). „Měl jsem dobrý start, ale došlo ke kontaktu s Leclerkem a ztratil jsem pár míst. Potom už je těžké se dostat vpřed na okruhu, kde je předjíždění velmi náročné. Jsem rád, že je letní přestávka. Poslední měsíce byly psychicky hrozně těžké, ale těší mě, že v celkové klasifikaci jsem v první desítce. Po přestávce se vrátíme silnější. Všechny záležitosti, které se týkají týmu, budou vyřešeny a my přijedeme do Spa s pozitivním přístupem a stabilním prostředím kolem nás.“

 

Pérez se v těchto dnech dostal do centra mediální pozornosti

 

Esteban Ocon (13. místo) to měl k bodům také hodně daleko: „Pro nás to byl těžký závod. Začátek byl dobrý a získal jsem několik pozic, ale neměl jsem dost času dostat se víc dopředu. Bavil mě minisouboj s Renaultem, ale výsledek včerejší kvalifikace byl bohužel určující. Máme teď pár týdnů na odpočinek před druhou polovinou sezony. A já věřím, že do Spa přijedeme silnější.