Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso skončil lépe, než čekal

 Alonso skončil lépe, než čekal

McLaren: Byli jsme mimo

Dnešní kvalifikace je z pohledu britské stáje spíše neúspěchem. Fernando Alonso postoupil do druhé části, Stoffel Vandoorne ztroskotal hned v úvodní.

Alonso (11. místo) se snažil i potom, ale na trati přibývalo více a více vody. A vůz McLarenu se už nedokázal zrychlit: „Podmínky dnes byly velmi obtížné a v těchto situacích musíte mít i trochu štěstí a být na trati ve správný čas. Tento víkend jsme zatím nebyli moc konkurenceschopní a měli jsme obavu, jestli postoupíme z první části. Díky dešti se mi podařilo dostat se na jedenáctou pozici, a to je dobré místo, blízko k bodovaným. Startovní pozice je zde velmi důležitá a já jsem o trochu více vpředu, než jsem očekával. Na konci druhé části bylo v závěrečném úseku trati opravdu hodně vody. Proto jsme se rozhodli zkusit jízdu na pneumatikách do extrémního mokra, i když jsme tušili, že na nich budeme pomalejší. Ale snažili jsme se.

 

Alonso udělal všechno, co bylo v jeho silách

 

Vandoorne (16. místo) bude mít výchozí pozici mnohem těžší, protože start ze zadních pozic je v Maďarsku, kde se špatně předjíždí, vždy problém. „Zjistit, jaké pneumatiky nasadit, bylo složité, protože trať byla i po lehkém dešti velmi zahřátá. Pokaždé, když jsme zajeli měřené kolo, jsme byli konkurenceschopní, jak na přechodných, tak i na hladkých pneumatikách. Vše bylo o tom, být ve správný čas na správném místě, a my jsme byli mimo. Zajeli jsme totiž do boxů minutu před koncem, tedy v době, kdy byla trať v nejlepším stavu. Proto to nestačilo na postup,“ povzdechl si.