Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso oslavil narozeniny ziskem čtyř bodů

Alonso oslavil narozeniny ziskem čtyř bodů

McLaren: Už se s námi musí počítat i v neděli

McLaren si dal za cíl v závodě bodovat. A podařilo se mu to. Oba jezdci měli dobrý start a poté společně velmi dlouho kroužili na trati, až do čtyřicátého, respektive jednačtyřicátého kola.

Teprve potom zajeli v rozmezí jednoho kola do boxů. Bohužel pro McLaren měl v padesátém prvním kole Stoffel Vandoorne potíže s převodovkou a musel odstoupit z deváté pozice.

Byla to pro nás určitě dobrá neděle, měli jsme skvělou strategii,“ pochvaloval si Fernando Alonso (8. místo), který dnes oslavil 37. narozeniny. „Rozhodli jsme se co nejvíce prodloužit první úsek, zhruba tak o patnáct kol oproti ostatním. A to znamenalo, že Stoffel i já jsme získali tři nebo čtyři pozice. Dnes jsme si opravdu zasloužili osmé místo, a bylo by skvělé i to deváté, kdyby neměl Stoffel smůlu. Jsem moc rád za tento výsledek, získali jsme další čtyři body pro tým. I neděle je konečně den, kdy se s námi musí počítat. Teď je čas se uvolnit, do vozu se vrátím až v polovině srpna.

 

Mclareny dnes měly našlápnuto k tuplovanému bodovému zisku

 

Vandoorne (nedokončil) se netajil svým zklamáním: „Hned v prvním kole jsem získal několik míst, dobře jsem se staral o pneumatiky a měl jsem i solidní tempo. Během zastávky v boxu jsme přeskočili hned několik soupeřů. Byla to dobrá strategie. Najednou jsme byli na bodech a už jenom zbývalo dovézt oba vozy do cíle. Bohužel jsme měli technický problém a musel jsem zastavit."