Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel netušil, od koho dostal ránu

Vettel netušil, od koho dostal ránu

Ferrari: Rychlost lepší než umístění

Ferrari si dělalo oprávněné naděje, že by na Hungaroringu mohlo přemoci svého věčného soka. Znovu se ale ukázalo, že tady hraje klíčovou roli kvalifikace. Dvojblok z první řady vyjíždějících stříbrných šípů se podařilo prolomit až v samotném závěru, a to už bylo na stíhání Hamiltona pozdě.

Naše rychlost dlouho neodpovídala pozicím, na nichž jsme se nacházeli,“ posteskl si Sebastian Vettel (2. místo). „V podstatě jsme na tom byli stejně jako Lewis. Start byl v pořádku, možná až překvapivě dobrý na tvrdších gumách. Jel jsem třetí a vypadalo to nadějně. Klíčový význam mělo správné načasování zastávky. Jenže během ní nás potkal malý problém a já se vrátil až za Valtterim. Okamžitě mně blesklo hlavou, že ho nejspíš nepředjedu, protože má také čerstvé pneumatiky. Řešením bylo vyčkávat. Věděl jsem, že moje chvíle přijde v posledních deseti kolech.

 

Zastávka se mechanikům Sebastiana Vettela moc nepovedla

 

Skutečně tomu tak bylo, i když celý manévr měl hodně bouřlivý průběh. „Byl jsem zaskočen, protože jsem se už nacházel před ním. Nechtěl jsem se dostat příliš na vnější okraj dráhy a v tom jsem inkasoval zezadu ránu. V první chvíli jsem netušil, od koho přišla. V zrcátku jsem viděl Valtteriho i Kimiho. Naštěstí se autu nic nestalo,“ oddechl si Vettel.

Ze střetu nejvíce profitoval Kimi Räikkönen (3. místo), který se posunul na pódiové umístění. „Víc jsme dnes nemohli dosáhnout,“ zhodnotil svůj výkon. „Začátek byl všechno, jen ne ideální. Musel jsem potom hodně přidat. Po první zastávce jsem se nalepil na Bottase, nenaskytla se ale žádná šance na předjetí. Proto jsme riskli druhou výměnu pneumatik. Nakonec jsem se před Valtteriho dostal.