Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen bude mít pokaženou dovolenou

Verstappen bude mít pokaženou dovolenou

Abiteboul se má omluvit

Krize vrcholí. Po dalším selhání pohonné jednotky Renaultu jsou vztahy jejího výrobce s týmem Red Bull Racing na bodu mrazu.

Svět se nyní baví emocionálním projevem Maxe Verstappena a počítá, kolik sprostých slov se v něm objevilo. Mladého Nizozemce je ale možné chápat. Po nepovedené kvalifikaci si krátce po startu polepšil o dvě příčky a mohl v závodě rozhodně sehrát důstojnou roli. Jenže už po pěti kolech přišel konec.

Mad Max se netajil svojí rozmrzelostí ani po příchodu do boxů. Odpovídal všem na půl úst a hleděl zmizet z dosahu všetečných mikrofonů a kamer. „Vždyť mně to může konec konců bejt ukradený,“ ulevil si. Když někdo nadhodil, že si teď alespoň odpočine na dovolené, zareagoval podrážděně: „Jaký odpočinek? Minimálně týden mě to bude vrtat v hlavě. Stoprocentně budu mít po náladě.

V pohnutém stavu mysli se nacházel i Verstappenův nadřízený Christian Horner. Ještě v průběhu závodu v přímém přenosu stanice Sky Sports vykřikoval: „Platíme za tyhle motory, za tuhle prý moderní techniku miliony liber. A pak to jednoduše nefunguje. To je k vzteku.“ Na konci svého vzrušeného projevu vyzval sportovního ředitele Cyrila Abiteboula, sloužícího v tomto případě jako hromosvod, aby se jménem svého zaměstnavatele za selhání omluvil.

Závěrem ještě dejme slovo znalci zákulisí F1 a jejímu bývalému pilotovi Christianu Dannerovi: „Vztah Renaultu a Red Bullu mně připomíná dialog hluchého se slepým. Jeden na druhého se snaží přehodit vinu. Renault tvrdí, že motoru není vhodně přizpůsoben podvozek. Red Bull zase do omrzení opakuje: Chybí výkon. Chybí výkon. Chybí výkon. Pravdě nejblíž bude asi to, že ani jeden z nich prostě na Mercedes a Ferrari nestačí.