Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Räikkönen se na Hungaroringu nenapil

Räikkönen se na Hungaroringu nenapil

Ericsson něco takového podstupuje už dva roky

I mistr tesař se někdy utne. V tomto případě jeden z mechaniků Ferrari zapomněl ve voze Kimiho Räikkönena připojit láhev s pitím. Finský matador tak musel Velkou cenu Maďarska absolvovat na sucho.

Představte si, že sedíte v těsném kokpitu v neprodyšném obleku, praží do vás sluníčko, venku je třiatřicet stupňů a vy máte dvě hodiny řídit v rychlostech, běžnému smrtelníkovi nedostupných. Pokud se vám z toho pomyšlení neudělalo špatně, jste frajeři.

Jenže Iceman vyskočil po závodě z vozu docela svěží a ani se nijak intenzivně nesháněl po nějakém nápoji. Pořádně se napil až šampusu na stupních vítězů. „Nebyla to zase taková hrůza,“ konstatoval flegmaticky. „Je fajn, když si můžete svlažit ústa. Tentokrát to nešlo, ale neměl jsem s tím žádný problém. Závod mně uběhl docela rychle, pořád jsem jel na plný plyn.

 

Marcus Ericsson si už dva roky dobrovolně odpírá za jízdy osvěžení

 

Při této příležitosti vylezlo z Marcuse Ericssona, že podobnou torturu podstupuje dobrovolně už nejméně dva roky. Kvůli úspoře hmotnosti rezignoval ve svém sauberu na instalaci láhve, která i s obsahem váží přibližně 1,5 kilogramu. Žízní dokonce i při těch nejžhavějších podnicích v Bahrajnu či Singapuru. Švéd patří se 180 centimetry k nejvyšším v poli a je proto horlivým zastáncem myšlenky na zavedení jednotné hmotnosti. Znamenalo by to, že za základ by se vzala váha monopostu s nejtěžším závodníkem a ostatní by na tuto hodnotu dovažovali.