Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Místo Renaultu přichází Nissan

Místo Renaultu přichází Nissan

Jeho nový šéf: Budeme pod velkým tlakem

Ve startovním poli pátého ročníku šampionátu formule E se objeví nová značka. Nissan nahradí Renault, s nímž ovšem sdílí stejného majitele.

Identický zůstává i partner, který se bude starat o praktickou část závodních aktivit. Bude jím nadále osvědčený e.dams.

Navazovat bude rozhodně na co. Tandem Renault a e.dams vyhrál patnáct e-prix a v sezoně 2015/16 jeho pilot Sébastien Buemi zvítězil v celkové klasifikaci jezdců.

Michael Carcomo je mužem, který má za úkol na tuto famózní bilanci navázat. „Budeme kvůli tomu určitě pod značným tlakem,“ je si vědom čerstvě jmenovaný šéf stáje. „Ale víme, jaké jsou naše možnosti. E.dams je velmi solidní organizací, stojící na pevných základech. Nejsem ovšem tak naivní, abych věřil, že nám tato výhodná výchozí pozice okamžitě zajistí úspěch.

Carcomo připouští, že s příchodem monopostů druhé generace dojde s velkou pravděpodobností ke změně rozložení sil. „Musíme počítat s neočekávanými zvraty, ale doufám, že se na úvodní podnik v Rijádu dobře připravíme. I tak vás ale může potkat smůla. Až příliš mnoho dílků musí do sebe perfektně zapadnout. Možná nám to bude chvíli trvat, než toho dosáhneme. Ale dosáhneme toho určitě,“ je přesvědčen.